rondwandeling dieren

Met Hans de voorbereidingen gedaan voor een wandeling met oud-collega’s. Een wandeling die start in de buurt van het station Dieren. Het voorjaar is vroeg dit jaar. Veel bomen hebben al bladeren, maar het groen is nog frisgroen en pril. Uitbundige bloemenpracht in de bermen. We staan even stil bij de kwekerij en de wijngaard van het Hof te Dieren. Beide zijn nog niet open. Het ziet er indrukwekkend uit. Zo’n ommuurde boerderij. Even later zijn we in Ellecom. Een rijk villadorp met een oud kerkje, dat wil zeggen de toren is oud. Op het kerkhof rondom de kerk ontdekt Hans een bijzondere grafsteen :Charlotte St. Martin, gestorven in 1855 en haar vriendin¬†Francoise Charlotte¬†Voute, gestorven in 1870. Twee vriendinnen die in Ellecom hun laatste levensdagen sleten. Bij landgoed Avegoor drinken we een prima bakje koffie en dan komen we alweer aan een bijzonder kasteel: Middachten. Een echt kasteel met prachtige tuinen rondom. Alles is nu dicht, maar in de zomer kun je in de tuinen dwalen en op het kasteel slapen. Na het oversteken van de provinciale weg komen we in het nationaal park de Veluwezoom. Het is hier heuvelachtig en afwisselend loof- en naaldbomen. Twee heuvels beklommen, beide keren staat op de top een boom met een bank eromheen. De tweede heuvel heeft 12 beukenlanen die erop uitkomen. Prachtig. Als het vrijdag ook zo mooi weer is, belooft dat voor de collega’s een heerlijke wandeling te worden.

kasteel middachten

Tags: , , ,

2 reacties op “rondwandeling dieren”

  1. noor.grin zegt:

    Een mooie foto van kasteel Middachten.dat was weer een flinke wandeling groeten Noor.

  2. hans van gelder zegt:

    hoi Clara, de tocht was opnieuw heel leuk, temeer omdat het weer fris maar zonnig was (een klein buitje daargelaten) ,we (op de heenweg) de kwekerij hebben bezocht, en op het eind het wijngoed hebben aangedaan, de wijnboer zeer praterig was, en we hun wijnen konden proeven, 1 fles mee voor in de rugzak en nog een klein bestellinkje geplaatst. Ook het diner in de Peerdestal was meer dan voortreffelijk en op de terugreis heb ik diverse complimenten gekregen dat dit wel weer een bijzondere aflevering was van de VV- wandeltochten. Volgende keer ben je er ook weer bij? Liefs Hans