westerborkpad etappe 4

 

Met mijn broer en zijn vriendin ben ik begonnen om het Westerborkpad te lopen. Vorige keer zijn we gekomen tot de Joodse begraafplaats in Muiderberg. Het was zaterdag, dus begraafplaats gesloten. Woensdag opnieuw naar Muiderberg gereisd. Begraafplaats is nu open. Hij is heel groot en wordt nog intensief gebruikt. Er staat een  monument met daarop stenen met de namen van alle rabijnen die in WOII zijn vermoord. We zien heel oude grafstenen, en heel nieuwe. Wat opvalt is dat de nieuwe graven ook een platte steen hebben. Dus niet alleen maar rechtopstaande stenen. Soms is een klein steentje bijgeplaatst waarop een familielid wordt herdacht die in WOII is vermoord. Het is zonnig met veel wind. Hoveniers zijn druk bezig met het snoeien van de bomen en struiken rondom. De wandeling loopt verder naar Naarden station. We moeten eerst de drukke A1 oversteken via een viadukt. Auto’s zoeven onder ons door. Pas bij het  Naardermeer wordt het rustig Een lang, en beetje drassig graspad. Veel bloemen in allerlei kleuren. Dicht gebladerde van de bomen verhindert merendeel van de tocht de zicht op het water. Bij het oude gemaal – ooit gebruikt om het meer droog te leggen – zijn twee bankjes op een vooruitgeschoven post.  Van hieruit heb je een mooi uitzicht over het meer. Het schittert in de zon. Mooie, dreigende  wolkenluchten vliegen voorbij, maar het gaat niet regenen. Voorbij het meer lopen we zo een buitenwijk van Naarden in. We besluiten de vesting Naarden te bezoeken.

Tags: ,

1 reactie op “westerborkpad etappe 4”

  1. noor.grin zegt:

    Mooi is het bij het Naarder Meer en omgeving hè? Muiderberg is ook zo`n leuke plaats vind ik,allemaal vlak bij Weesp,dus voor mij bekend terrein.groeten Noor.