stiltewandeling utrecht centrum

Mijn neef is pas in Utrecht gaan wonen.  “Laten we een wandeling maken in Utrecht, ik ken de stad nog niet zo goed” zegt hij als ik hem spreek. Er bestaat site met stiltewandelingen Utrecht. Eentje in het centrum van Utrecht,  dat lijkt ons wel wat. De wandeling eindigt bij de Dom, dan kunnen we meteen kijken in Domunder, het infocentrum over de restanten van de Romeinse Limes in Utrecht. Vanaf het station lopen we naar de Mariaplaats. Daar zijn restanten van een Romaanse kloostergang met een bijzondere tuin, de pandhof Sinte Marie. Hier staan allerlei planten die iets met Maria de maken hebben. De wandeling die volgt is opmerkelijk rustig en stil. We lopen soms door zeer smalle stegen, zowel historische als nieuw gemaakte, bezoeken binnenterreinen van historische hofjes, toevallig ontstane open plekken tussen bebouwing en nieuw gecreeerde tuinen. Een bewoner zit in een zonnig hoekje een boek te lezen. In een hoek van een tuin liggen en staan historische pilaren uit een oude kerk. Uiteindelijk komen we uit bij de Dom. Hier is het een drukte van belang. De tours in Domunder zijn uitverkocht. Mijn neef heeft nog een ander plan: een nieuwe bierbrouwerij Maximus. Met de bus verzeilen in een uitgestorven nieuwbouwwijk. Zit hier een brouwerij? Jawel, in een modern gebouw is een brouwerij annex proeflokaal gevestigd. Als we door de deur stappen, komen we in een vol café terecht. Gezellig met vaders met hun kleine kinderen en een groep reünisten uit Eindhoven. De stout 8 en de Pandora zijn heerlijk.

Tags: ,

1 reactie op “stiltewandeling utrecht centrum”

  1. noor.grin zegt:

    Wat een leuke wandeling ,met dat hele smalle steegje en dan uitrusten in de brouwerij.groeten Noor.